Historie

Oppstart

Arbeidet med å få bygget barnehage i Ullevål Hageby startet allerede i 1971. De første årene gikk med til å få regulert en tomt til barnehageformål. Det opprinnelige ønsket var å få en barnehage i tilknytning til borettslaget Oslo Hagebyselskap. Dette viste seg å være meget vanskelig. Det ble derfor stiftet et eget andelslag: Ullevål Barnehage A/L. Barnehagen har senere, våren -94, skiftet navn til Damplassen Barnehage.

Intensjon

Barnehagen ble bygget som et resultat av mangel på barnehageplasser i bydelen. Intensjonen var også at barna lettere skulle få venner i sitt bomiljø, noe som igjen ville lette overgangen til skol e. 

Bygg og organisering

Barnehagen ble tegnet av arkitekt Knut Magne Haaland og sto ferdig i juli/august 1987. Den gang besto barnegruppen av 28 barn i alderen 0-7 år fordelt på to avdelinger. Noen år senere ble barnegruppens sammensetning endret til 3-7 år for å kunne gi plass til flere barn. I dag er det 38 barn i alderen 2-5(6) år i barnehagen.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

11.03 | 11:51

Vi leier ut barnehagen til alle som ønsker det. Vi tar en leiesum som går til innkjøp av leker og annet til de barna som går hos oss.

...
17.12 | 12:02

Går det an å leie barnehagen for bursdag selv om gratulanten ikke går i barnehagen lenger? Med vennlig hilsen pappaen til Henrik Høiseth (snart 7)

...
04.12 | 07:54

Hei Margrethe

Vi låner dere gjerne den fine barnehagen vår. Det koster 500 kr i leie, og dere rydder etter dere. Vask tar vi oss av.

...
03.12 | 19:39

Hei, vi skal ha bursdagsselskap og lurte på om man kan låne/leie barnehagens lokale. Hva er i så fall betingelsene? Med vennlig hilsen Margrethe Stensson

...
Du liker denne siden