Historie

Oppstart

Arbeidet med å få bygget barnehage i Ullevål Hageby startet allerede i 1971. De første årene gikk med til å få regulert en tomt til barnehageformål. Det opprinnelige ønsket var å få en barnehage i tilknytning til borettslaget Oslo Hagebyselskap. Dette viste seg å være meget vanskelig. Det ble derfor stiftet et eget andelslag: Ullevål Barnehage A/L. Barnehagen har senere, våren -94, skiftet navn til Damplassen Barnehage.

Intensjon

Barnehagen ble bygget som et resultat av mangel på barnehageplasser i bydelen. Intensjonen var også at barna lettere skulle få venner i sitt bomiljø, noe som igjen villle lette overgangen til skole. Inntak av barn til barnehagen skjer primært innenfor område til borettslaget.

Bygg og organisering

Barnehagen ble tegnet av arkitekt Knut Magne Haaland og sto ferdig i juli/august 1987. Den gang besto barnegruppen av 28 barn i alderen 0-7 år fordelt på to avdelinger. Noen år senere ble barnegruppens sammensetning endret til 3-7 år for å kunne gi plass til flere barn. I dag er det 38 barn i alderen 3-5(6) år i barnehagen.

Personalet

En personalgruppe som besto av styrer og tre førskolelærere som jobbet sammen i Bjølsen barnehage søkte samlet jobb i den nybygde barnehagen. Bjølsen barnehage var en av tre barnehager på landsbasis som deltok i et prosjekt som skulle utprøve High/Scope (les mer om dette under Pedagogikk) som metode. Barnehagen var halvveis i prosjektet som gikk over 2,5 år da personalgruppen begynte i Damplassen Barnehage. Det ble i tillegg ansatt en førskolelærer og to assistenter. Av det opprinnelige personalet jobber fremdeles to i barnehagen, Kristin Oseid og Anne Thorsen.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

20.06 | 14:26

Hva er email adressen deres

...
05.04 | 16:52

Går det an at jobbe med lavere kommunikasjons nivå, vi nattarbeidere blir vekket. Mange takk

...
05.03 | 21:48

Veldig fint om du kunne sette opp et skilt utenfor huset ditt, så vet vi hvor du bor...

...
08.02 | 14:25

Hei. Kan Dere få barnen att Ikke skrike så mye ved utevistelse då de vekker oss som arbeider natt til trots av att vi alltid har Vindur stengt.
Tusen Takk

...
Du liker denne siden