Historie

Oppstart

Arbeidet med å få bygget barnehage i Ullevål Hageby startet allerede i 1971. De første årene gikk med til å få regulert en tomt til barnehageformål. Det opprinnelige ønsket var å få en barnehage i tilknytning til borettslaget Oslo Hagebyselskap. Dette viste seg å være meget vanskelig. Det ble derfor stiftet et eget andelslag: Ullevål Barnehage A/L. Barnehagen har senere, våren -94, skiftet navn til Damplassen Barnehage.

Intensjon

Barnehagen ble bygget som et resultat av mangel på barnehageplasser i bydelen. Intensjonen var også at barna lettere skulle få venner i sitt bomiljø, noe som igjen villle lette overgangen til skole. Inntak av barn til barnehagen skjer primært innenfor område til borettslaget.

Bygg og organisering

Barnehagen ble tegnet av arkitekt Knut Magne Haaland og sto ferdig i juli/august 1987. Den gang besto barnegruppen av 28 barn i alderen 0-7 år fordelt på to avdelinger. Noen år senere ble barnegruppens sammensetning endret til 3-7 år for å kunne gi plass til flere barn. I dag er det 38 barn i alderen 3-5(6) år i barnehagen.

Personalet

En personalgruppe som besto av styrer og tre førskolelærere som jobbet sammen i Bjølsen barnehage søkte samlet jobb i den nybygde barnehagen. Bjølsen barnehage var en av tre barnehager på landsbasis som deltok i et prosjekt som skulle utprøve High/Scope (les mer om dette under Pedagogikk) som metode. Barnehagen var halvveis i prosjektet som gikk over 2,5 år da personalgruppen begynte i Damplassen Barnehage. Det ble i tillegg ansatt en førskolelærer og to assistenter. Av det opprinnelige personalet jobber fremdeles to i barnehagen, Kristin Oseid og Anne Thorsen.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

08.02 | 14:25

Hei. Kan Dere få barnen att Ikke skrike så mye ved utevistelse då de vekker oss som arbeider natt til trots av att vi alltid har Vindur stengt.
Tusen Takk

...
05.01 | 01:17

Hei! Takk for henvendelse. Vi har en ledig plass da et barn sluttet til jul. Søk via bydelen. Ring oss på mandag så kan vi avtale et besøk.

...
13.12 | 07:41

Skulle vare er inderlige takksam hvis ni ikke blir litt mer
Stille ved utevistelse og i hvert fallikke spiller musikk ute
Flere arbeider natt og prøver sove

...
12.12 | 10:21

Henrik (5) og fam. hans flytter til Ullevålsalleen i Havebyselskapet i mars og skal begynne på Ullevål skole. Er det ledig plass i bhg. fra mars?

...
Du liker denne siden